Menu

Så mye kan du tjene

Utleie kan finansiere større hus.

Hvis du går med planer om å bygge nytt hus, bør du absolutt se på mulighetene for å legge til en hybel. Med utleie kan du nemlig tjene godt med penger, og dermed betjene et større lån. Den ekstra inntekten kan gi deg og din familie større plass og høyere standard, og er en liten investering i byggeprosessen.

Godt marked

Hvis dere bor nærme et studiested eller en by, er markedet svært godt for utleie. Mange studenter og unge sliter med å finne et sted å bo, noe som gir grunnlag for høyere priser og flere aktuelle leietagere.

Prisene varierer mye rundt om i landet, så sjekk hva prisene ligger på der du skal bygge bolig. Banken kan også hjelpe deg med å beregne hvor mye mer du kan få i lån ved å inkludere en eller flere hybelleiligheter i ditt byggeprosjekt.

Drammens Hus og Hytter har flere ferdighus som er egnet for flere boenheter. De setter seg ned med deg for å høre dine ønsker. Sammen med en arkitekt tegner de om huset slik at det passer perfekt for deg, enten du ønsker å ha én eller flere hybler i prosjektet. De hjelper deg også med å sikre at enhetene blir godkjent for utleie. Siden DHHs hus er modulbaserte, er byggeprosessen rask og rimelig.

Se det store utvalget av husHuset

Sjekk skattereglene

Det er mye penger å tjene på utleie, men det lønner seg også å være klar over hvilke lover og regler som gjelder. Fra nyttår 2012 ble reglene endret, slik at inntektene fra utleie ikke kan overstige den anslåtte leieverdien for delen av huset du selv bor i. For de aller fleste vil dette bety at du ikke kan leie ut mer enn halvparten av boligen skattefritt.

Det finnes tre forskjellige utleieenheter du må forholde deg til:

Familieleilighet: Stor og godt utstyrt, egnet som permanent bolig for et foreldrepar med ett barn.

Selvstendig hybelleilighet: Egen inngang (evt låsbar dør i felles entre) og eget WC.

Hybel: Hvis boenheten verken er familieleilighet eller selvstendig hybel, er den en vanlig hybel.

Vanlig hybler på under 60 kvm kan leies ut skattefritt, og du kan leie ut inntil fire hybler så lenge de ikke til sammen er større enn halve boligen.

Du kan leie ut én familieleilighet og én hybel skattefritt. Leier du ut mer enn én familiebolig, må du skatte av leien. Selvstendige hybler vurderes på samme måte som familieleiligheter, så du kan bare leie ut én selvstendig hybelleilighet.

Les mer om reglene hos Dine Penger 

En selvstendig hybel av god størrelse og standard kan gi deg leieinntekter på rundt 6.000 i måneden. Dette kan finansiere et betydelig større boliglån, som igjen gir deg større muligheter når du skal bygge hus. DHH hjelper deg med å finne frem til den beste og mest lønnsomme løsningen for ditt hus.

Tilbake til toppen

Kommenter

Kontakt Drammens Hus & Hytter

Så mye kan du tjene

Så mye kan du tjene

Utleie kan finansiere større hus.

Oppussing lønner seg ikke alltid

Oppussing lønner seg ikke alltid

Spar penger på å bygge nytt.

Enkelt system gir nye muligheter

Enkelt system gir nye muligheter

Nå kan du bygge hytta selv.

Denne ferien er en investering

Denne ferien er en investering

Ikke kast bort kronene på sydenturer. Dette varer lenger!